Project

De Vrije Watering is een groene strook tussen het brede water van de Watering en de wijk Poelenburg. Hier is ruimte voor individuele zelfbouw (26 PO woningen) en medeopdrachtgeverschap (38 MO woningen). Alle opties zorgen voor een unieke vrijheid bij het ontwerpen en inrichten van jouw woning.

Klik op de afbeelding om te vergroten.

Hieronder leggen we de verschillende mogelijkheden uit:

Particulier Opdrachtgeverschap (PO)

Met Particulier Opdrachtgeverschap koop je een kavel en heb je zelf de vrijheid om te bepalen met welke architect en aannemer je samenwerkt om jouw woning te realiseren. Je bent zelf opdrachtgever, wat betekent dat jouw wensen centraal staan. Uiteindelijk levert dit een woning op waar elke vierkante meter je in je wensen voorziet.

Mede Opdrachtgeverschap (MO)

Bij Mede Opdrachtgeverschap ontwikkel en bouw je samen met een professional. Dit kan een projectontwikkelaar, architect en/of een aannemer zijn. De professional biedt maatwerk door in opdracht van een groep toekomstige bewoners te ontwikkelen. De kopers en de professionele ontwikkelaar nemen daarbij een gelijkwaardige positie in, waarbij de risico’s en zeggenschap wordt verdeeld tussen beide partijen.

Om het project in goede banen te leiden wordt er vanuit de gemeente een projectmanager, een coördinator zelfbouw en een stedenbouwkundige aangesteld om zelfbouwers te begeleiden en te adviseren.